Fit in Werk Module Stressmanagement bestaat uit 3 stappen:

Stap 1: Intake en ECM-meting. We bespreken je wensen en doelen, je achtergrond en je huidige situatie. We meten fysiologische waarden zoals bloeddruk, saturatie, vetpercentage en we doen een rust- en inspanningsmeting. Hiermee meten we je huidige herstelvermogen, je conditie en je hartslagzones. Op basis van je wensen, doelen en de resultaten van de meting stellen we een persoonlijk programma op. We trainen bewust met een hartslag meter/ hartslagzones omdat je daarmee kunt voorkomen dat je jezelf overbelast en je precies weet welke inspanning goed voor je is. Ook leer je over de wijze waarop ademhaling en beweging je psyche/brein beïnvloeden en welke grip je daar zelf op hebt. Je ontvangt een uitgebreid verslag van de ECM-meting en een trainingsschema op maat.

Stap 2: Het programma. Deze bestaat uit 4 looptrainingen en daarnaast ademhalingsoefeningen in rust. Eén keer per 2 weken loop je met mij als runningtherapeut en krijg je persoonlijk advies en begeleiding. Een training bestaat uit een warming-up, een kernprogramma en een cooling-down en vindt plaats in (de omgeving van) Utrecht of Zeist. De andere 1 of 2 keer in de week loop je zelf op basis van je persoonlijk schema. Na 8 weken ga je met behulp van het schema en gericht persoonlijk advies zelf door op de ingeslagen weg.

Stap 3: Rustmeting en afronding. Aan het eind van de cursus -na ongeveer 10 weken- kijken we opnieuw naar je fysiologische waarden waaronder je herstelvermogen en de indicatie van je conditie. We stellen samen vast welke vooruitgang is geboekt en of dit in overeenstemming is met je wensen/ doelen. Daarbij bespreken we hoe je (zelf) invulling kunt geven aan een vervolg.